Update – Galaxy Note probléma

Ma reggel kiszólt a telefonom, hogy új Android rendszert szeretne letölteni, a 4.0.4 változatot. Persze okosan figyelmeztetett, hogy az nagy adatforgalom miatt ezt jobb ha wifi hálózatban teszi meg. Sebaj gondoltam, majd a “gyárban” letöltöm, amit meg is tettem.

Az újraindítás után, egy titokzatos üzenetben tájékoztatott hogy adjam meg a “hálózatzár vezérlő kódját”, közvetlenül a PIN kód után. Néztem nagyokat, hogy ez mi a manó, de még a kollégák se hallottak hasonlóról. Persze nem tudtam a kódot, ezért azóta nem enged fel a telefon a hálózatra… ( ha valaki tudja azért megmondhatná 🙂 )

Hívtam T-s kapcsolattartónkat, de ő még a kérdést se értette, hablatyolt valamit a nem független készülékekről és javasolta hogy hívjam a Samu ügyfélszolgálatot. Jelzem, hogy ez egy kártya független teló T-s SIM kártyával, és nem először updatelte a rendszerét. Jeges borzongás futott végig a gerincemen mert tapasztalatból tudom, hogy ez egy IQ gyilkos hívás lesz.

Felhívtam őket! Szóval, nincs várakozás, kedvesen közölték, hogy mivel ez egy prémium készülék vagy beviszem a legközelebbi szervizpontjukra, vagy ha a neten regisztrálom a terméket akkor választhatok, hogy kijönnek és itt csinálnak vele valamit, vagy van valami futárszolgálat ami ingyen elviszi és vissza is hozza. Ja és elnézést kértek az okozott kellemetlenségért!

Regisztráltam a neten, nagy meglepetésemre a regisztrációt megköszönve 2 hónap plusz garanciát kaptam egy kinyomtatható garancia kiterjesztéssel. 🙂 Utána azonnal felvittem a problémát, és várom a kiszálló szervizes embert. Ígéretük szerint holnap egyeztet és jön.

Szóval eddig az eredmény:

Ügyfélszolgálat: 5-ös
Webes rendszer: 5-ös, mekkora ötlet a 2 hónap extra garó
Kiszálló szerviz:  még nem tudom de majd leírom 🙂

Most átraktam a SIM kártyámat az jó öreg Blackberry-be és tétován keresem a gombokat. Mellesleg nagyon szerettem a BB-t, de a Galaxy Note után visszatérni nagyon gáz 🙂

UPDATE: Szerdán kint volt a szervizes srác, és némi szofter hackelésssel megoldotta a problémát. Mint kiderült ez a teló a Panonnak volt eladva eredetileg, és úgy került függetlenítésre amikor visszavették. Csak a Samunak elfelejtettek szólni erről….

Kategória: IT | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.