NAV, még mindig a profik gyűjtőhelye

Beidéztek a NAV-hoz tanúnak.

Az alábbi történet néhány hasznos tudnivalót tartalmaz a mai Magyarországról és annak működéséről.

Úgy kezdődött az egész, hogy kitaláltam hogy milyen jó lenne ha én is ki tudnám olvasni az autóm hibakódjait, és esetleg tudnám módosítani a beállításokat. Miért, ne nem lehet bonyolult. Utánajártam a neten és kitaláltam milyen csatlakozót és programot kell szereznem ehhez. Oké, goto Ebay.

Meg is találtam a cuccot, ami egy un. ODB-USB csatlakozóból állt és ígértek hozzá valami programocskát is. Ok nem egy nagy összeg, lenyomtam a gombot, hogy BUY NOW. Ok kifizettem, rendesen megírták hogy köszi és fel is adták pár napon belül. Ez volt márciusban. És vártam-vártam-vártam. Három hét után felhívtam a postát, és a ragszámra való hivatkozással tiszteletteljesen érdeklődtem, mi a pálya. Nem volt egyszerű megtalálni az IVR rendszerben eligazodni, de a végén vagy 15 perc várakozás után, végre kapcsoltak egy hölgyet. Nagyon segítőkész volt és elmondta hogy elakadt a csomag valahol de fogalma sincs miért. Valószínűleg a vámon és adott egy telefonszámot.

Újabb végtelen várakozás, majd sikerült beszélnem valakivel, aki közölte a vámon van az áru, érdeklődjek pár hét múlva. Néhány hét után ismét felhívtam őket és közölték, hogy lefoglalták a kütyüt, azaz közvetlen vámfelügyelet alá vették és majd a szakértő megállapít… Kérdeztem hogy mit? Az volt a válasz hogy hamisítvány-e a termék. OK.

Ismét eltelt pár hét, majd kaptam a szervtől egy levelet, hogy mivel hamisított a termék ezért elkobzásra került…. pfff. Telefon. Hát az van, hogy a szakértő megállapította, hogy a termék hamisítvány. Mondom neki, hogy már hogy lenne hamisítvány amikor ez egy átalakító dugó az autókban használt ODB csatlakozó és a PC-s USB között. Hát hogy a szakértő azt mondta… (miután nem láttam a szerkezetet feltételezem, hogy a lelkes kínai gyártó rárakott egy BMW matricát, sőt még a neve is valami BMW teszter volt) . Lehet fellebbezni 8k-ért. Na mondom dögöljetek bele a csatiba és nem foglalkoztam a dologgal többet. Szépen megrendeltem ugyan azt Angliából és két hét múlva már itt is volt.

Most pár héttel ezelőtt felhív egy mókus, hogy ő xy alfasz a NAV-nál és akkor most engem akkor beidézne tanúként az zügyben… Miután jól kiröhögtem magam elmagyaráztam az embernek, hogy azon túl, hogy rendeltem valamit az Ebay-en ami soha nem érkezett meg, mert voltak szívesek elkobozni, ebben az ügyben annyit tudok hogy egyszer lenyomtam a Buy now gombot. Nem baj mondja, neki ahhoz, hogy eljárjon kötelessége meghallgatni.  Elmagyaráztam neki, hogy nem annyira szívesen autóznék be Pestre elmondani hogy Buy now. Jó akkor beidéz hogy el tudjon járni….

Erre tegnap kapok egy idézést Fehérvárra..

Ismerve a “közvetlen vámfelügyeletbe vételt” mint intézmény, hiszen még a HP-s időkben ezzel próbáltuk megfékezni a “nem hivatalos” importot, mint a védjegy birtokosa, nulla sikerrel, könyörgöm! Mi a pék valamijét tudja megvédeni a szerv?! Beperel egy Kínai gyártót? Tologatja az aktákat?!

Na majd kérek jól költségtérítést, az odautazásra és a kimaradt munkanapomra, mert az jár. Emberek milyen ország ez?!

 

Kategória: BMW, IT | A közvetlen link.

6 hozzászólás a(z) NAV, még mindig a profik gyűjtőhelye bejegyzéshez

  1. Pali szerint:

    Latod Mikikem pont ezt kerdezgettem en is magamtol jo par evig, de a valaszt nem sikerult megfejtenem. Allandoan megfenyegetett valaki, valamelyik hivatal, onkormanyzat, meg a kemenysepro is! , hogy ugy megbirsagolnak, hogy belerokkanok, mert nem voltunk otthon – amikor jo penzert bele akart kukkantani a kemenyunkbe. Es a jogszabaly, es a torveny, es az alaptorveny… ami mind csak azert van, hogy Teged szivassanak, es nem azert, hogy jobba tegyek az eleted. Vegul feladtam … most kicsit tavolabbrol talan megtalalom a valaszt, innen mas a ralatas ezekre a dolgokra, es a kemenyseprok fenyegetozo cetlijei is nehezebben talalnak meg 🙂

  2. Pali szerint:

    Ja biztos, de elorelato voltam. Nem gazzal vagy faval futunk, hanem hoszivattyuval 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.