mike bejegyzései

Nézetem a “természetes körmölésről”

Annak aki esetleg nem tudja miről van szó, annak röviden összefoglalva a természetes körmölés egyre inkább terjed lovas körökben. Alaptétele az, hogy a lovaknak nincs szüksége patkolásra és a lótartó el tudja végezni a pata szabályozását házilag, néhány, tanfolyamon eltöltött … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Uncategorized | 46 hozzászólás

NAV, még mindig a profik gyűjtőhelye

Beidéztek a NAV-hoz tanúnak. Az alábbi történet néhány hasznos tudnivalót tartalmaz a mai Magyarországról és annak működéséről. Úgy kezdődött az egész, hogy kitaláltam hogy milyen jó lenne ha én is ki tudnám olvasni az autóm hibakódjait, és esetleg tudnám módosítani … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: BMW, IT | 6 hozzászólás

NFL Miami Dolphins vs. New York Jets. Első rész

Egy kedves barátom révén két éve be lettem oltva amerikai focival, az érv egyszerű volt: “ha már Amerika mániás vagy (a buzi szót használta :), az hogy lehet, hogy nem nézed az NFL-t” Megnéztem egy két meccset, elmagyarázta a szabályokat, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: NFL | Hozzászólás most!

Fletó, Fletó már megint lenyúltad a show-t

Fotó: Huszti István Itt látható szegény ferenc testvér, sorstársaival a böjtölőkkel, mint azt ahogy a zseni tanácsadó cége javasolta neki. Talán megfogadta, hogy az Öszödi beszéd kiszivárogtatásának minden évfordulóján kitalál valami emlékezeteset, volt már utcai csata, rendőrségi bilincselés (LMP rendzevény) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Politika, Uncategorized | Hozzászólás most!

Epic Fail – Termelői piac Dinnyésen

Szombaton “termelői piac” volt Dinnyésen, a hír nagyon pozitív, mert végre lehetőséget biztosítanak a helyi termelőknek, hogy közvetlenül a fogyasztóknak árulják a szép portékát. Volt ‘marteking’ megjelent a hír minden fórumon. Eddig a szép történet. A valóságban az történt, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Uncategorized | 2 hozzászólás

Magyarok! Csak Magyarosan!

Van ez az egyre nagyobb lufi itt a baltás-gyilkos körül, ezzel kapcsolatosan írnám le a véleményemet. Lehet nem egyetérteni, de a véleményem akkor is ez marad. 1. Ideküldtek két barmot valami NATO továbbképzésre akikről már akkor is tudható volt, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Politika | Hozzászólás most!

Update – Galaxy Note probléma

Ma reggel kiszólt a telefonom, hogy új Android rendszert szeretne letölteni, a 4.0.4 változatot. Persze okosan figyelmeztetett, hogy az nagy adatforgalom miatt ezt jobb ha wifi hálózatban teszi meg. Sebaj gondoltam, majd a “gyárban” letöltöm, amit meg is tettem. Az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: IT | Hozzászólás most!

The Minimalist vagy maximalista?

Van két srác Ohióban, akik rájöttek arra, hogy a fogyasztó társadalmakban új és újabb  dolgok megvásárlásával csak időlegesen tesszük magunkat boldoggá. Sajnos, az öröm amit a vágyunk birtoklása után érzünk egyre rövidebb ideig tart. Ugye így van ha belegondolunk. Vágyunk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Uncategorized | Hozzászólás most!

Handras – XMS

Andrást (avagy Handrást) körülbelül öt éve ismertem meg röviddel azután, hogy elkezdtem dolgozni a Hdsys (ma Apcom) megbízott ügyvezetőjeként. Akkoriban az Apple személyes jelenléte hiányában ez a cég látta el az Apple magyarországi kvázi képviseletét azaz építette a piacot, és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: IT, Uncategorized | Hozzászólás most!

Balatoni morgolódás

Ülök a negyvenfokos, Kilián-telepi (ma Fövenyes) nyaralónkban és magamban morgolódok azon, hogy mennyire nem megy nekünk magyaroknak az amit máshol “vendéglátásnak” hívnak. Voltunk egy pár helyen, jókat ettünk, ittunk, de valahogy nem volt kerek a dolog. Sajnos az látszik, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Balton | Hozzászólás most!